Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula uusi saateid www.valgusejavarjupiiril.ee
Vanad saated!

KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

Erinevad õpetused

Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 10:36 am    Teema: Erinevad õpetused Vasta viitega

sirel kirjutas:
loomulikult. mis sa arvad, miks neid õpetusi on nii palju? ikka selleks, et nedega üksteist nottida.
    Kas tõesti?
    Erinevad õpetused minu arust täiendavad üksteist. Aga samas kui vaadata erinevaid õpetusi võiks öelda, et nad kordavad üksteist. Lihtsalt õpetused sõltuvad inimeste taustast, kus elanud, milline on haridus tase, kui haritud inimene on, milline suhtlus ringkond on, millises rahvus egregoris inimene on
    Aga samas, kellele ema, kellel tütar
Tagasi üles
sirel
Külaline

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 11:19 am    Teema: Vasta viitega

wudu kirjutas:
zen budismis on üks selline ütlus:" Kui sinule jalutab vastu Buddha, siis löö ta maha."

see oli vastus sellele. sa võid siin teoretiseerida selle üle kuidas üks õpetus täiendab teist aga mis reaalselt toimub? "minu jumal teeb sinu jumalale iga kell ära" Razz
Tagasi üles
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 11:30 am    Teema: Vasta viitega

sirel kirjutas:
wudu kirjutas:
zen budismis on üks selline ütlus:" Kui sinule jalutab vastu Buddha, siis löö ta maha."

see oli vastus sellele. sa võid siin teoretiseerida selle üle kuidas üks õpetus täiendab teist aga mis reaalselt toimub? "minu jumal teeb sinu jumalale iga kell ära" Razz
Minu arust oli see väga ilus näide mitte standartsest mõtlemisest. Siin ei olnud midagi pistmist sellega, et ma pean budistliku õpetust paremaks CC õpetusest.
Tagasi üles
Gerdenel
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 11:43 am    Teema: Vasta viitega

Jah, oskus leida ühisosa ongi teadlikkus.
Pole midagi konkreetselt uut, on vaid uus kuub. Mõni puhtam, mõni vähem. Mõni kuub lihtsalt katab keha nii kinni, et see peaaegu ei paistagi, kuid siiski on keha alati üks, oma olemuses.
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 11:54 am    Teema: Vasta viitega

Gerdenel kirjutas:
Jah, oskus leida ühisosa ongi teadlikkus.
Pole midagi konkreetselt uut, on vaid uus kuub. Mõni puhtam, mõni vähem. Mõni kuub lihtsalt katab keha nii kinni, et see peaaegu ei paistagi, kuid siiski on keha alati üks, oma olemuses.
Umbes nii ma mõtlen. Ühele meeldib kanda teksat, teisele nahka ning kolmas kombineerib.
Tagasi üles
Kati
Külaline

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 3:13 pm    Teema: Vasta viitega

mulle meeldib vahest seanahka vedada.
Tagasi üles
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 1:02 am    Teema: Vasta viitega

Õpetused on minu arust nagu hobused või koerad (või mõned muud loomad) kelle saad täiskasvanud loomana. Tal on oma eelmise peremehele kohased kombed ja käitumine. Ehk iga õpetus kannab endas oma endise peremehe ehk levitaja energiat, jõudu ja muud sellist värki
    Kui inimene on piisavalt tark siis ta kasvatab looma ümber, vastavalt enese vajadustele, kommetele. Sama võib öelda ka õpetuste kohta. Täpsemalt kui inimene viitsib ja tahab ning oskab siis ta puhastab õpetused, teadmised eelmise "peremehe" (levitaja) energiast, jõust. Sest ühe inimese jõud, energia on harilikult teisele mürgiks. Näiteks; kui võta piibel ja sealt välja rookida kogu saast (kristlik egregor, kümmnete tuhandete inimeste jõud, energia) siis leidub seal tõeterasi mis sobiks ka kõige paganlikumale paganale.
    Minu arust see käib kõigi õpetuste kohta
Tagasi üles
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 1:08 am    Teema: Vasta viitega

Aga ümbertegija tase peab õpetuse loojast kõrgem olema.
Muidu on illusioon.
Aga vahest on kasulikum ehitada uus maja, kui renoveerida vana.
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 1:18 am    Teema: Vasta viitega

Ma ei rääkinud midagi ümbertegemisest vaid algosadeks lahutamisest, et võtta ainult see mis inimesele sobib.
    Kuskil suvel mingis teemas oli veidi arutamist kas rituaale peab läbi viima 100% nii nagu on õpetatud ja Lendab Kõrgelt tõi võrdluse kokteili segamis võistluselt, Et igas kokteilis on omad kindlad komponendid. Kui seda kokteili teemat edasi arendada siis õpetusi võib ka kokteilidega võrelda. Õpetused, mida mina nimetan ürgseteks ehk inimkonna algkodust pärit on põhikomponendid ja see saast asja ümber on juba iga joogi segaja oma looming. Näiteks keemikud suudaksid kokteilis kindlaks määrata kõik ained mis sinna sisse pandud on ja suudavad ka kokteilist kõik ained eraldada. Nii näen mina seda algosadeks lahutamist
Tagasi üles
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 1:21 am    Teema: Vasta viitega

Omast kogemusest võin õelda, et algosakesteks saab alles siis lahutada, kui endal mingi alus olemas.
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 1:31 am    Teema: Vasta viitega

Mis alus?
    Näiteks mina püüan alati kõiki erinevaid õpetusi võtta neutraalselt. Loen. Siis mõtlen veidi. Loen veelkord läbi. Analüüsin. Vaatan mis minule sobib ja mis ei sobi. Püüan lahti seletada endale miks see sobib ja miks too ei sobi. Ja mis minuga tõesti sobib võtan omaks. Ülejäänud lendab prügikasti
Tagasi üles
Muinasjulle
Member of Luciferion Kadmos

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 1:35 am    Teema: Vasta viitega

usk millessegi lähendab meid, religioonid on selleks, et meid lahku kiskuda.
erinevate õpetuste tundmisel pole midagi viga. see täiendab üldpilti.
religioonide mõte on just see "minu jumal teeb sinu jumalale ära ja minu suurem vend annab sulle tappa kah"
aga seegi sõltub antud indiviidi usaldusest oma religiooni vastupidavusse. kõige rohkem kärgivad need, kes kõhklevad kõige rohkem... samas kisendavad need, kes usuvad kõige rohkem. tõde on just seal vahepeal. kuldne kesktee. kesktee õpetuste vahel, avatud silmaringis ja avatuses erinevuste suhtes.
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 1:46 am    Teema: Vasta viitega

Wudu.
Aluse all pean silmas oma teed.
Minu alus on: Kuidas toimib vaimne maailm.
Nüüd selle alusena piiblit vaadelda on ta mõtetu raamat. Seal ei ole ühtki seletust, kuidas vaimsed asjad töötavad.
raamatud, mis midagi on annud on mulle näiteks füüsika õpikud, vaimsetest raamatutest: Valgus kätest, hinge tagasitoomine.
Aga kui inimese alus oleks, kuidas mitte millegi eest vastuda, siis ta leiaks piiblist päris paljutki.
keku

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 1:47 am    Teema: Vasta viitega

tokroda, sa ei ole piiblit kunagi lugenud?
Tokroda
Alfaisane

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 1:52 am    Teema: Vasta viitega

Kurvastuseks pean mainima, et olen lugenud.
Seega ei saa sellel teemal minuga manipuleerida.
Gerdenel
Indigo päike.
Indigo päike.

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 12:18 pm    Teema: Vasta viitega

Mina mõistan alust nii, et midagi laiali lammutades peab olema oskus need algosakesed ka pärast toimivalt kokku liita, mitte ei teki suvaline segu.
torukybarik
Arengumaag

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 3:31 pm    Teema: Vasta viitega

Njah, nende õpetustega on praegu nii nagu keeltega kunagi Paabelis juhtus. Et on võetud info, kuidas maailm tegelikult toimib ja see info pihustatud tuhandeteks tükkideks, mis iseseisvalt mingit mõtet ei oma. Iga liikumine, religioon jms istub oma tüki otsas ja üritab sealt suurt püha tõde välja kangutada. Ja et konkurentide ees eelist saada, siis lisaks pöörab seda ka veel vastavalt vajadustele. Niiet kui tahta nendest teadmistest pilt kokku panna, tuleb neid vaadata piisavalt distantsilt ja läbi korraliku filtri, mis selle likumise huvid sealt eemaldab. Nii saab lõpuks mingi mudeli kokku, aga see ei kipu olema nii detalne, et tal praktilist väärtust oleks muuks kui vundamendiks.
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 9:29 pm    Teema: Vasta viitega

torukybarik kirjutas:
Njah, nende õpetustega on praegu nii nagu keeltega kunagi Paabelis juhtus. Et on võetud info, kuidas maailm tegelikult toimib ja see info pihustatud tuhandeteks tükkideks, mis iseseisvalt mingit mõtet ei oma. Iga liikumine, religioon jms istub oma tüki otsas ja üritab sealt suurt püha tõde välja kangutada. Ja et konkurentide ees eelist saada, siis lisaks pöörab seda ka veel vastavalt vajadustele. Niiet kui tahta nendest teadmistest pilt kokku panna, tuleb neid vaadata piisavalt distantsilt ja läbi korraliku filtri, mis selle likumise huvid sealt eemaldab. Nii saab lõpuks mingi mudeli kokku, aga see ei kipu olema nii detalne, et tal praktilist väärtust oleks muuks kui vundamendiks.
Võt midagi taolist ma mõtlesingi.
Tagasi üles
wudu
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 10:33 pm    Teema: Vasta viitega

Samas võiks õpetuste kohta, et need on kui valjasteta hobune. Kes juhtida ei oska see sõidab omadega rappa. Nagu on juhtunud ka kristlastega ning ka teiste õpetuste pimesi järgiatega.
    Mina tunnen pimasi järgiad sellest ära, et inimesed muutuvad koheselt agresiivseks kui keegi nende õpetust mida nad järgivad naeruvääristab. Selliseid näiteid on väga palju EKFis ning ka kahjuks ka siin foorumis, kus peaks olema vaimselt vabad paganad.
    Kui vaadata neid filtreid millest Torukybarik rääkis siis minu jaoks on heaks filtriks naer ja huumor. See tähendab kui ma suudan mingit õpetus naeru ja irooniaga võtta siis seal leidub midagi mis minule sobib.
    Teine viis kuidas minu arust on võimalik pimesi järgia ära on see, et inimene on teiste õpetuste suhtes paranoiline. Kui nähakse ainult sõnu kuid ei nähta mõtet sõnade taga. Kui nähakse ainult egrgorit kuid ei nähta õpetust (kahjuks olin ma ka selline ja garantiid ei anna, et võib sama asi juhtuda kunagi)
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Isiksus Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes

© 2001, 2005 phpBB Group