Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Renessanss Arengumaag
|
Postitatud: Teis Nov 13, 2007 6:54 pm Teema: |
|
|
eterniit kirjutas: |
tekib küsimus: keda on parem orjata, kas juutide rahvusjumalt (ja juute) või isehakanud eestlasest "suurt juhti ja õpetajat".
kui jutu järgi (piibel vs siinne foorum) otsustada siis kindlasti orjaksin meelsamini juute (vähemalt ei aja igasugust paska suust välja)
aga tegelikult ei arva ma, et orjan kedagi, veel vähem mingit rahvast. |
Seda juttu võiks siis nii mõista, et vahet pole mille vahel valid ikka eelistad juute vms. eestlastele.
Aga asi lõppeb ikka sellega, et orjad. Vahet pole kas tokrodat või juute või mind. _________________ tegelt mind ei koti. |
|
Tagasi üles |
|
|
yks@ Sinine päike
|
Postitatud: Teis Nov 13, 2007 10:47 pm Teema: |
|
|
nattydread kirjutas: | jepajeee, yks@ on tagasi. mind huvitab, kas sa palvetad ka, kui palvetad siis miks sa palvetad?
mina saan aru et palvetatakse selleks et ise ei saada hakkama ja siis loodetakse kellegi abi peale. palvetad enda looja poole? palvetatakse tänamiseks ka vist. samas võid terve elu oma ema ja isa poole palvetada, nemad on ka ju sinu loojad, või pole?
kuna sina arvad et jumal on KINDLASTI olemas ja kuulab meie palveid, siis arvad ka sa ilmselt et ta kindlatsi aitab. miks ta peaks? miks üldse jumal inimese lõi sinu arust? |
et siis miks kristlane palvetab?
Esiteks sellepärast, et Kristus õpetas palvetama.
Teiseks Jumal kutsub palvetama ja lootma tema peale, et selles maailmas hakkama saada nii, et ei satutaks vastuollu Tema moraalinõuetega. Ja et ei langetaks Saatana püünisesse, kes on võimeline näilist heaolu tekitama.
Kolmandaks on Piiblis palju eeskujusid- Aabraham, Taaniel, Nehemja, Hanna, Saalomon, Jeesus, Paulus, Jakoobus....kellel oli palvest palju abi. Palve tänapäeval on Jumalale nagu suitsutusohver...(Ta kas tunneb lõhna või Ta lihtsalt teab kuidas lõhnab teatud ainete segu: 2Ms 30:34)
Neljandaks kas ei tekita imetlust kõik loodu? Imepärane loodus- pisimast rakust või liivaterast mõõtmatu Universumini.
Viiendaks kas pole hea, kui on kuskil keegi Kõiketeadja, kes on lubanud aidata kui enda tarkusest puudu tuleb või ise enam ei suuda toime tulla? Sellest ei pea aga nii aru saama, et kohe tilguti alla....
Kindlasti on põhjuseid veel miks palve vajalik ja kasulik on. |
|
Tagasi üles |
|
|
Tokroda Alfaisane
|
Postitatud: Teis Nov 13, 2007 11:41 pm Teema: |
|
|
Eterniit.
Mina seisan Eesti rahva heaolu eest. Juutide jumal juutide heaolu eest. _________________ Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist. |
|
Tagasi üles |
|
|
Tokroda Alfaisane
|
Postitatud: Teis Nov 13, 2007 11:45 pm Teema: |
|
|
yks@ kirjutas: | Tokroda kirjutas: | NB. Selle planeedist jääb veel 17 taset ülespoole. nemad seda juhivadki. Mina kutsun neid paratamatusteks. | nojah....see on sinu maailmas nii....enne sind ei ole seda keegi märganud.
| Need tapeti, Nagu mind tahetakse tappa. Aga mind te ei saa tappa. Ma võin mõningaid paratamatusi muuta, sest ma olen Jahvest võimsam. yks@ kirjutas: | sulle meeldiks, kui usutaks sind? | Ma pole mingi isehakanud jumal, kes tahab, et temasse usutaks. Ma olen siin selleks, et te saakside võimaluse sitast välja ronida, kuhu ise oma saamahimust ronisite. _________________ Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist. |
|
Tagasi üles |
|
|
yks@ Sinine päike
|
Postitatud: Kolm Nov 14, 2007 8:08 am Teema: |
|
|
Tokroda kirjutas: | Need tapeti, Nagu mind tahetakse tappa. |
nojah.....Suur Surematu Looja on lihtsalt maha löödud....
Tsiteerin:: | Aga mind te ei saa tappa. |
kes "te"?
Loodan, et sa mind nende all ei mõelnud. Sest ma ei ole sinu vaenlane. Ma ei mängi sinu loodud maailmas, aga see ei tee minust sinu vaenlast. Küllap sul on põhjust arvata, et keegi sind tappa üritab. Ja võib-olla selleks oledki loonud oma maailma. Aga kas tõesti arvad, et see sind päästab....
Tsiteerin:: | Ma võin mõningaid paratamatusi muuta |
ei oskagi nagu arvata, mida sa sellega öelda tahad....paratamatu tähendab ka möödapääsmatu, vältimatu....kui seda, mis on paratamatu, saab muuta, siis kas see ikka on üldse paratamatu....?
Tsiteerin:: | sest ma olen Jahvest võimsam. |
tore kuulda! Järgmine kord kui mõni orkaan kedagi ähvardab, siis, ole hea, päästa inimesed paratamatusest!
Tsiteerin:: | Ma pole mingi isehakanud jumal, kes tahab, et temasse usutaks. Ma olen siin selleks, et te saakside võimaluse sitast välja ronida, kuhu ise oma saamahimust ronisite. |
järjekordne maailmapäästja!?
aga enesehinnang on sul kõrge, see on tore! |
|
Tagasi üles |
|
|
akk Indigo päike.
|
Postitatud: Kolm Nov 14, 2007 8:44 am Teema: |
|
|
pole ta mingi jumal. ta sai jumalate juurest kinga ja nüüd mängib jumalat inimesena. jumalad naeravad kõhud kõveras |
|
Tagasi üles |
|
|
yks@ Sinine päike
|
Postitatud: Kolm Nov 14, 2007 9:18 am Teema: |
|
|
Renessanss kirjutas: | eterniit kirjutas: |
tekib küsimus: keda on parem orjata, kas juutide rahvusjumalt (ja juute) või isehakanud eestlasest "suurt juhti ja õpetajat".
kui jutu järgi (piibel vs siinne foorum) otsustada siis kindlasti orjaksin meelsamini juute (vähemalt ei aja igasugust paska suust välja)
aga tegelikult ei arva ma, et orjan kedagi, veel vähem mingit rahvast. |
Seda juttu võiks siis nii mõista, et vahet pole mille vahel valid ikka eelistad juute vms. eestlastele.
Aga asi lõppeb ikka sellega, et orjad. Vahet pole kas tokrodat või juute või mind. |
heh....
ori teeb tööd ilma tasuta ja hirmust peremehe ees.
Looja aga tasub heldelt.
5Siis avanevad pimedate silmad
ja kurtide kõrvad lähevad lahti.
6Siis hüppab jalutu otsekui hirv
ja keeletu keel hõiskab,
sest veed keevad üles kõrbes
ja ojad nõmmemaal.
10Ja Jehoova lunastatud pöörduvad tagasi
ning tulevad Siionisse hõisates.
Nende pea kohal on igavene rõõm:
juubeldamine ja rõõmustamine valdavad neid,
aga kurbus ja ohkamine põgenevad ära.
Need ja paljud teised salmid näitavad, et planeet Maa muudetakse viljakandvaks rõõmupaigaks. Praegused kõrbed muutuvad õitsvateks aasadeks. Ei ole nälga, haigusi ega sõdasid.
Milline teine jumal seda suudaks? Need, kes ennast jumalaks nimetavad, mida te suudate? |
|
Tagasi üles |
|
|
yks@ Sinine päike
|
Postitatud: Kolm Nov 14, 2007 9:34 am Teema: |
|
|
akk kirjutas: | pole ta mingi jumal. ta sai jumalate juurest kinga ja nüüd mängib jumalat inimesena. jumalad naeravad kõhud kõveras |
nimesid nimetamata, eks....
mr. Tokrodast räägid või?
Ma arvan, et kõveraid kõhte on pigem inimeste, kui jumalate juures.
Jumal ei ole kaugel ühestki meist ja Tema süda valutab, kui Ta näeb, et inimesed pöörduvad Tema radadelt. |
|
Tagasi üles |
|
|
tige_kala Külaline
|
Postitatud: Kolm Nov 14, 2007 9:44 am Teema: |
|
|
Tsiteerin:: | tekib küsimus: keda on parem orjata, kas juutide rahvusjumat (ja juute) või isehakanud eestlasest "suurt juhti ja õpetajat". |
Tsiteerin:: | lõppeb ikka orjamisega. |
nii lõpeb ka..
Kord maanduvad
taevast kuldsed taldrikud
ja võtavad meid oma pardale.
Jää hüvasti.
Meiega ei saa sa tulla,
sul ei ole viisat |
|
Tagasi üles |
|
|
akk Indigo päike.
|
Postitatud: Kolm Nov 14, 2007 10:05 am Teema: |
|
|
Tsiteerin:: | nimesid nimetamata, eks....
Jumal ei ole kaugel ühestki meist ja Tema süda valutab, kui Ta näeb, et inimesed pöörduvad Tema radadelt. |
Mingi Guru ei ole Jumal. |
|
Tagasi üles |
|
|
yks@ Sinine päike
|
Postitatud: Kolm Nov 14, 2007 5:03 pm Teema: |
|
|
akk kirjutas: | Tsiteerin:: | nimesid nimetamata, eks....
Mingi Guru ei ole Jumal. |
ta nimetab ennast jumalaks, aga on inimene. Sina kirjutasid väikese algustähega. Kellest jutt? |
|
Tagasi üles |
|
|
eterniit Tumeroheline päike
Liitunud: 28 Juun 2007 Postitusi: 198 Asukoht: kahe jalaga Eesti Vabariigis
|
Postitatud: Kolm Nov 14, 2007 5:50 pm Teema: |
|
|
Tokroda kirjutas: | Eterniit.
Mina seisan Eesti rahva heaolu eest. Juutide jumal juutide heaolu eest. |
seisad heaolu eest:D! siis paistab, et sa oled ikka väga nõrk, sest sinu poolt loodud heaolu ei ole just väga levinud siinmail.
akk kirjutas: | pole ta mingi jumal. ta sai jumalate juurest kinga ja nüüd mängib jumalat inimesena. jumalad naeravad kõhud kõveras |
kas Tokroda käis jumalate juures (huvitav millist jumalt ta siis kummardab)
igatahes mina naeran kah kõht kõveras
aga tegelt rohkem sallivust minu poolt. ta on ju kah lõpude lõpuks inimene:D |
|
Tagasi üles |
|
|
White Solar Dog Valge päike
|
Postitatud: Kolm Nov 14, 2007 10:08 pm Teema: |
|
|
@yks
Miks sa oled kristlane, st miks sa seda kõike usud? Kes, millal ja miks sulle selle püha graaliga pähe lõi? |
|
Tagasi üles |
|
|
skrolk Hall päike
|
Postitatud: Nelj Nov 15, 2007 12:37 am Teema: |
|
|
eterniit kirjutas: | Tokroda kirjutas: | Jahh üks@ Sulle ei lähe tõesti minu , kui looja arvamus korda |
kõva looja küll meil:D ei suuda isegi ennast meediasse pressida, kui ainult armetu nudistliku raamatureklaamiga:D võta aru pähe! ei tea kas kellelegi peale siinsete "fanaatikute" ka sinu arvamus korda läheb |
Kõik me loome midagi - kui mitte muud, siis vähemalt s*tta.
Tundub et ka sulle läheb Tokroda arvamus korda, muidu sa ei vaevuks ju kirjutama neid ridu |
|
Tagasi üles |
|
|
Tokroda Alfaisane
|
Postitatud: Nelj Nov 15, 2007 3:08 am Teema: |
|
|
eterniit kirjutas: | Tokroda kirjutas: | Eterniit.
Mina seisan Eesti rahva heaolu eest. Juutide jumal juutide heaolu eest. | seisad heaolu eest:D! siis paistab, et sa oled ikka väga nõrk, sest sinu poolt loodud heaolu ei ole just väga levinud siinmail.
| Ma ei saa anda inimesele hüvesid, kes teenib Jahvet. need kes on õnnetud, on ise süüdi, et hakkasid jahvet teenima.
Universumi seadus: Alam valib bossi, mitte vastupidi. _________________ Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist. |
|
Tagasi üles |
|
|
Tokroda Alfaisane
|
Postitatud: Nelj Nov 15, 2007 3:16 am Teema: |
|
|
yks@ kirjutas: | Tsiteerin:: | sest ma olen Jahvest võimsam. |
tore kuulda! Järgmine kord kui mõni orkaan kedagi ähvardab, siis, ole hea, päästa inimesed paratamatusest!
aga enesehinnang on sul kõrge, see on tore! | Estonia laevahukku mäletad. minu eks pidi koos pojaga seal laeval olema. Ta ei saanud viisat kätte. Vennad töötasid sellel laeval, nad just enne vallandati. Klassivennal läks auto katki ja ei jõudnud laevale. Aga mis puudutab orkaane, siis need inimesed ei ole minu alamad ja ma ei kavatse neid päästa.
Ma olen olnud madala enesehinnanguga, siis oli mu elu kehva.
Ja siis mõistsin, kes ma olen ja elu on ilus. _________________ Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist. |
|
Tagasi üles |
|
|
yks@ Sinine päike
|
Postitatud: Nelj Nov 15, 2007 10:40 am Teema: |
|
|
Tokroda kirjutas: | Ma ei saa anda inimesele hüvesid, kes teenib Jahvet. need kes on õnnetud, on ise süüdi, et hakkasid jahvet teenima. |
ehk siis....sa arvad, et kõik need, kes teenivad Jahvet, on õnnetud ja need, kes ei teeni on enamasti õnnelikud?
Tsiteerin:: | Universumi seadus: Alam valib bossi, mitte vastupidi. |
et siis pead ennast bossiks? Teistest paremaks?
Tsiteerin:: | Estonia laevahukku mäletad. minu eks pidi koos pojaga seal laeval olema. Ta ei saanud viisat kätte. Vennad töötasid sellel laeval, nad just enne vallandati. Klassivennal läks auto katki ja ei jõudnud laevale. |
hehh....ka minul on mitmed lähisugulased pääsenud nii Estonia hukust, kui ka sellest suurest Kagu-Aasia tsunamist.
Ja kindlasti kummalisi, et mitte öelda lausa müstilisi pääsemisi võvad rääkida veel miljonid inimesed. Sealjuures pole vahet on nad need, kes usuvad siiralt Jahvet või need, kes usuvad midagi-kedagi muud....
Tsiteerin:: | Aga mis puudutab orkaane, siis need inimesed ei ole minu alamad ja ma ei kavatse neid päästa. |
aga sinu armastus inimeste vastu!?
Pealegi nad oleksid potentsiaalsed alamad...siis nad kuuleksid sinust vähemalt midagigi!
Ja kuidas sa saad olla 100% kindel, et mõni sinu alam ei viibi katastroofi piirkonnas? Suht hoolimatu boss oled siis ju......?
Tsiteerin:: | Ma olen olnud madala enesehinnanguga, siis oli mu elu kehva.
Ja siis mõistsin, kes ma olen ja elu on ilus. |
sama võiks öelda paljude-paljude kristlaste kohta või moslemite või kri¹naiitide või kelle tahes kohta.
Enesemääratlemine, oma tegevusele hinnangu andmine jm. on tegevused, mis on inimesele Looja poolt kaasa antud. Inimene ju Jumala näo ehk moodi ehk iseloomuomadustega tehtud ju.
Aga samas sinu ilus elu võib olla ka illusioon, mille on tekitanud teatud jõud, millest sul ehk aimugi pole... |
|
Tagasi üles |
|
|
Tokroda Alfaisane
|
Postitatud: Reede Nov 16, 2007 10:38 pm Teema: |
|
|
Normaalsed inimesed on jahh õnnetud.
Parasiidid on õnnelikud.
Jahh, ma pean ennast paremaks, sest ma OLENGI PAREM.
Ma armastan inimesi, mitte parasiite.
Ma armastan Eestlasi, mitte juute. _________________ Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist. |
|
Tagasi üles |
|
|
eterniit Tumeroheline päike
Liitunud: 28 Juun 2007 Postitusi: 198 Asukoht: kahe jalaga Eesti Vabariigis
|
Postitatud: Laup Nov 17, 2007 11:22 am Teema: |
|
|
Tokroda kirjutas: | Normaalsed inimesed on jahh õnnetud.
Parasiidid on õnnelikud.
Jahh, ma pean ennast paremaks, sest ma OLENGI PAREM.
Ma armastan inimesi, mitte parasiite.
Ma armastan Eestlasi, mitte juute. |
mille poolest on eestlased paremad juutidest, venelastes, inglastest või kas või paapualastest???
mulle tundub, et sa oled halb, mitte hea... |
|
Tagasi üles |
|
|
Tokroda Alfaisane
|
Postitatud: Laup Nov 17, 2007 6:53 pm Teema: |
|
|
Jahh ma olen halb juutidele ja hea eestlastele.
Ma hoolin oma rahvast ja ei taha teenida võõraid.
Ma olen halb kristlastele ja hea paganatele. _________________ Inimene ei ole arenenud ahvist vaid neegrist. |
|
Tagasi üles |
|
|
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
© 2001, 2005 phpBB Group
|