Arengumaagide Foorum Arengumaagide Foorum
Kuula uusi saateid www.valgusejavarjupiiril.ee
Vanad saated!

KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse  Jutukas 

loitsud ja enesepeegeldus
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 60, 61, 62  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Kodeeringud & Programmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Curiosa
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 11:59 am    Teema: Vasta viitega

FinalFantasy kirjutas:
Curiosa kirjutas:

ma arvan, et kui ollakse tõepoolest ahnusest prii, siis ei saa olla pohhui, muarust saab ahnusest prii olla vaid see, kes hoolib. pohhui all mõistan pigem "ah, mul kama, peaasi, et omal hea - kui ka sellest on kama, siis on peamine võimalikult probleemivabalt vegeteerida, kuid omamoodi ahnus on ju seegi. samas, inimene, kes hoolib, paratamatult kutsub muutusi esile ka ümbruses, kuid ta ei forsseeri neid. muidu hooliv inimene, kes siiski midagi läbi surub, ju see ka midagi saada tahab...
aga jah, et kas saab olla täielikku saamahimutust... inimvõimetel on piirid, inimene väsib ja siis tahetakse midagi ikka päris enda pärast - kasvõi seda, et rahule jäetaks
Pohhui all ma ei pidanud silmas otsest tähendust, vaid seda et inimene on suhteliselt rahul sellega mis tal on ja ta just ei püüdle midagi muutma. Et ta on nagu passiivne ümbruse suhtes ja aksepteerib seda.
Ja kas pole nii, et ühest asjast inimene hoolib ja samas teises asjas käitub omakasupüüdlikult? Ma ei teagi inimest, kes hooliks kõigest enda ümber... Kõlab suht utoopilisena. Üks hoolib tööst, aga enda perekonda ei armasta. Teine hoolib perekonnast aga teda ei koti ühiskonna tulevik.
Mida sa täpsemalt mõtlesid?

absoluuti küll ei mõelnud, sellist ka praktiliselt ei eksisteeri. samas kahtlane, kas ikka saab hoolida tööst enda perekonda armastamata? see ju töösse põgenemine... hooliv inimene ei ole passiivne ümbruse suhtes - ei pruugi küll liiga tegus olla, kuid kui korda läheb, siis märkad asju ja see pole passiivsus - no umbes nagu lapsevanem, kes laseb oma võsukesel ise asju kogeda, ehkki arvab teadvat võimalikke tagajärgi, ei astu ometi vahele elu tõukama ja reegleid kehtestama vaid jätab kogemise, kasvamise ja hingamise ruumi - see pole ju ei hoolimatus ega passiivsus - pigem teadlik kohalolek
Tagasi üles
uuduuugu(Krööt)
Beez päike
Beez päike

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 12:00 pm    Teema: Vasta viitega

...

Viimati muutis seda uuduuugu(Krööt) (Püh Apr 06, 2008 3:29 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Curiosa
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 12:14 pm    Teema: Vasta viitega

viplala kirjutas:
Curiosa kirjutas:
... ohvrimeelsuse võimalikkust, mis tähendab ju oma vajaduste alla surumist, enamasti kellegi teise vajaduste üle võtmist

see on tehing, diil, mitte andmine
ohvrimeelus eeldab ja ootab automaatselt vastukäiku, kas tunnistatakse seda või mitte

tehingust ainult ühe poole esitlemine on tegelikult katse sohki teha ja
tagatipuks on see mõlemale tehingu poolele kahjulik

Siin ei ole iva selles, et nagu ei tohiks teisega kuidagi sobituda-kohanduda, vaid just ohvrimeelsuse häälestuses.

no näed, oleme üsna ühel meelel, et andmine ja ohvrimeelsus on ise asjad
aga see häälestamine on mu arust kahtlane... no näiteks nohu on ikka nohu, häälesta teda kuidas tahad, pole teisele õiget ravigi, tuleb lihtsalt läbi põdeda, aga abiks on ikka, kui saab pea patja panna või leidub keegi, kes tee valmis keedab... sesmõttes ohvrimeelsus on paratamatult märk mingist puudujäägist ja selle kompenseerimist ta muidugi ootab, aga see pole siiski tehing, male või sohi tegemine - nagu seda pole ka nohu
mõlemad tulevad tglt teadmatusest ja võivad ka krooniliseks muutuda - eriti, kui inimese sellist olekut ära kasutatakse
Tagasi üles
viplala
Arengumaag

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 12:40 pm    Teema: Vasta viitega

oeh
ütlen siis veelkord teiste sõnadega

enda ohvrina kujutamine on juba tasu nõudmine, st inimene ise käsitleb juba mõlemat - nii andmise kui saamise poolt, samas eksponeerib ainult andmist
mitteteadvustamine ei muuda asja sisu karvavõrdki

nohu on lihtsalt tõbi, millegi tagajärg, see võrdlus jääb mulle arusaamatuks

näide: uudu kujutab ennast väga südikalt ja pealetükkivalt ohvrina, tegelikult nõuab tähelepanu, millest toituda
Tagasi üles
Curiosa
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 12:57 pm    Teema: Vasta viitega

viplala kirjutas:
oeh
ütlen siis veelkord teiste sõnadega

enda ohvrina kujutamine on juba tasu nõudmine, st inimene ise käsitleb juba mõlemat - nii andmise kui saamise poolt, samas eksponeerib ainult andmist
mitteteadvustamine ei muuda asja sisu karvavõrdki

nohu on lihtsalt tõbi, millegi tagajärg, see võrdlus jääb mulle arusaamatuks

näide: uudu kujutab ennast väga südikalt ja pealetükkivalt ohvrina, tegelikult nõuab tähelepanu, millest toituda

jah, mõistsin su pointi juba eelmisel korral
ja mu võrdlus on sellest, et näen ohvrimeelsust ka lihtsalt tõvena, millegi tagajärjena

ja näiteks uudu kujutab endast igatsugu asju parasjagu, tegeleb oma asjaga nii nagu tema seda hetkel saab, midagi ka küsib ja midagi ka vastuseks saab - kuid millist dieeti siis sina talle pakuks, et tema toitumine tervislikum oleks - või arvad, et peaks surnuks näljutama, mh Evil or Very Mad
Tagasi üles
viplala
Arengumaag

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:12 pm    Teema: Vasta viitega

Curiosa kirjutas:

ja mu võrdlus on sellest, et näen ohvrimeelsust ka lihtsalt tõvena, millegi tagajärjena

ja näiteks uudu kujutab endast igatsugu asju parasjagu, tegeleb oma asjaga nii nagu tema seda hetkel saab, midagi ka küsib ja midagi ka vastuseks saab - kuid millist dieeti siis sina talle pakuks, et tema toitumine tervislikum oleks - või arvad, et peaks surnuks näljutama, mh Evil or Very Mad

niisugune asi on olemas jah, et kujutatakse end tõve ohvrina ja siis selle paistel end soojendatakse. Topelt haige värk Laughing (polkovniku lesk)

uudu puhul: väga peen töö on kollile kolakat anda ja inimest ennast sealjuures toetada, mitte vastupidi .
see, kes karjub, on koll ja seda toites teed asja hullemaks
Tagasi üles
uuduuugu(Krööt)
Beez päike
Beez päike

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:18 pm    Teema: Vasta viitega

...

Viimati muutis seda uuduuugu(Krööt) (Püh Apr 06, 2008 3:29 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
viplala
Arengumaag

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:21 pm    Teema: Vasta viitega

ma ei tegele sinu jälestamisega, seda sa minult ei saa Laughing
Tagasi üles
Curiosa
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:28 pm    Teema: Vasta viitega

viplala kirjutas:

uudu puhul: väga peen töö on kollile kolakat anda ja inimest ennast sealjuures toetada, mitte vastupidi .
see, kes karjub, on koll ja seda toites teed asja hullemaks

on jah peen töö ja paras vastutus ka, kui seda teha võtta. mina nt ennast mingiks proffiks ei pea ja sestap, inimestega suheldes püüan kolaka andmist võimalikult vältida, sest see õnnestub ka iseenesest paraku
kas näed mind pigem kolli toitmas kui inimest toetamas?
kolaka andmises näen ma seda ohtu, et kui ka inimene ise pihta saab (ja paraku kipuvad need kolkijad olema üsna kohmakad) siis tekkib olemasoleva kolli kõrvale vaid uusi juurde
aga kuidas sa ennast hindad? kas valdad mõlemat, nii kollipeksu kui inimese toetamist või fännad üht teisest enam?
Tagasi üles
Roltsick
Infoparasiit

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:32 pm    Teema: eeldatav nimevahetusoperatsioon Vasta viitega

sisetunne hoiatab, et Krõõdal seisab lähipäevil ees järjekordne nimevahetusoperatsioon. päikeseid on juba veidi kogunenud, tääskäivitunud on kustutustemaania ja iidol teatas hiljuti leerivahetusest. seetõttu pakun väikese valiku uutest võimalikest nimedest, mis oleksid ühtaegu nii loitsuks kui enesepeegelduseks:

Irina Sõber

Irina Allikas

Irina Oja

Irina Tiik

Irina Jõgi

Irina Järv

Irina Meri

Irina Ookean

tänada ei ole vaja
Tagasi üles
Curiosa
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:40 pm    Teema: Vasta viitega

raisk, kõigil on siin Krõõda vastu tunded Evil or Very Mad
minu koll nüüd pistab kisama suure häälega
TUNDEID; ANDKE MULLE KAA TUNDEID Neutral Mr. Green Mad
Tagasi üles
viplala
Arengumaag

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:42 pm    Teema: Vasta viitega

Curiosa kirjutas:

kolaka andmises näen ma seda ohtu, et kui ka inimene ise pihta saab (ja paraku kipuvad need kolkijad olema üsna kohmakad) siis tekkib olemasoleva kolli kõrvale vaid uusi juurde

aga kuidas sa ennast hindad? kas valdad mõlemat, nii kollipeksu kui inimese toetamist või fännad üht teisest enam?

1. on jah selline oht
2. endale hindeid ei pane, sellist tegevust ei fänna, tegelen katse-eksituse meetodil siis kui teisiti ei saa, st. kui ennast kuidagi puudutab

praktiline kogemus: õigesti sihitud oli siis, kui esimene reaktsioon väga valuline, aga pärast on rahu (mitte laibarahu, saad aru küll)
muuseas, mu elukutse on täpselt löömine Cool väga sarnane tegevus
Tagasi üles
viplala
Arengumaag

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:43 pm    Teema: Vasta viitega

Curiosa kirjutas:

seda ta sinuga lipitses
kätte sai
Tagasi üles
uuduuugu(Krööt)
Beez päike
Beez päike

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:47 pm    Teema: Re: eeldatav nimevahetusoperatsioon Vasta viitega

...

Viimati muutis seda uuduuugu(Krööt) (Püh Apr 06, 2008 3:28 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
uuduuugu(Krööt)
Beez päike
Beez päike

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:48 pm    Teema: Vasta viitega

...

Viimati muutis seda uuduuugu(Krööt) (Püh Apr 06, 2008 3:28 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Curiosa
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:53 pm    Teema: Vasta viitega

viplala kirjutas:
Curiosa kirjutas:

seda ta sinuga lipitses
kätte sai

Laughing Laughing kle, sind vist õnnestub, löögitäpsusele vaatamata, veel ninapidi haneks vedada
Tagasi üles
viplala
Arengumaag

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:56 pm    Teema: Vasta viitega

rõõm puhkenud õnnetundest
Tagasi üles
Curiosa
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 1:59 pm    Teema: Vasta viitega

viplala kirjutas:
rõõm puhkenud õnnetundest

hope, it was as good for you as it was for me Wink

http://www.youtube.com/watch?v=dBDK0JFDcxs&feature=related
Tagasi üles
viplala
Arengumaag

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 2:11 pm    Teema: Vasta viitega

ma peaks vist nüüd poola keeles vastama, et vähemalt sama peen olla

PS väga emotsioonirikka hüüatuse puhul pole+ ja - märgil suurt vahet, õiget asja ajad ikka
Tagasi üles
tige_kala
Külaline

PostitusPostitatud: Püh Apr 06, 2008 2:17 pm    Teema: Vasta viitega

Curiosa kirjutas:
kala kommentaarile teise nurga alt: et kui väga pikalt kirjutad, siis paljud ei hakka lugemagi... no keegi kusagil mainis "ah, ma ei loegi neid uudu poste"
"raske töö" vahest aga palju on mõtlemapanevat

jah,mõtlesin sarnase nurga alt.
ja enesehaletsus leiab,mida otsib

Viimati muutis seda tige_kala (Püh Apr 06, 2008 3:36 pm). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Arengumaagide Foorum -> Kodeeringud & Programmid Kõik ajad on GMT + 3 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 60, 61, 62  Järgmine
Lehekülg 39, lehekülgi kokku 62

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes

© 2001, 2005 phpBB Group